top of page

PAPERTOY WORKSHOPS

This information below is in Dutch. Because most of the time we work on Elementary schools in the Netherlands. Please contact us if you have any questions about the workshops.

Loulouandtummie_papertoy_workshop_algemeen.jpg

Wij geven voornamelijk workshops op basisscholen. Daar is de onderstaande tekst op gebaseerd. Maar wij geven ook workshops en lezingen op HvO, Grafische opleiding of Kunstacademie. Dit kan ook in de vorm van bijvoorbeeld een gastles of lezing. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via e-mail of telefoon.

INFORMATIE VOOR BASISONDERWIJS:

Iets wat we al jaren met plezier maken zijn zogenaamde papertoys (papieren speelgoed poppetjes). Het leuke hieraan is dat we hiermee eenvoudig en goedkoop ons eigen speelgoed kunnen maken. En niet alleen wijzelf vinden dit heel leuk want er is zelfs een compleet Loulou & Tummie boek vol met papertoys uitgebracht.
 

We willen de kinderen graag meenemen in onze wereld van papieren bouwsels en poppetjes. Door het maken van papertoys laten we de kinderen anders kijken naar kleur en ruimtelijke vormen. Wat een abstracte geometrische vorm lijkt is misschien juist wel een kleurrijk monster. Hoe maak je met een paar ‘simpele’ vormen een bijzonder karakter. En door het spelen met kleur brengen we het helemaal tot leven. Met een paar velletjes papier, een schaar en lijm dagen we ze uit om ruimtelijk te denken en te zoeken naar creatieve en technische oplossingen.
 

In een korte inleiding kunnen we iedereen inspireren en enthousiast maken. Daarna kunnen ze meteen aan de slag met een leeg vel papier of met speciaal voor de workshop gemaakte templates. Afhankelijk van de leeftijd van de groep en de beschikbare tijd kunnen we de uitdaging zo makkelijk of moeilijk maken als nodig. Natuurlijk helpen we alle kinderen waar nodig met het bedenken en maken van de papertoys.
 

De workshops kunnen kort zijn (minimaal 2 uur). Maar het is ook mogelijk om er een langer lopend project van te maken. Dan beginnen we met het bedenken en maken van een karakter of object passend binnen een thema. Het kan bijvoorbeeld een bouwwerk met heel de groep worden of we kunnen met de papieren creaties een eenvoudige stop-motion animatie maken. Laten we samen kijken wat het beste past bij de groep of thema.
 

Wat wij het belangrijkste vinden, naast dat ze plezier hebben, is dat ze anders leren kijken naar vormen. Je met weinig middelen heel veel kan maken en ook al is het proces soms best lastig ze niet opgeven als het even niet lijkt te lukken.

En natuurlijk is het ook super om de trotse gezichten te zien als ze hun eigen papieren bouwwerk hebben gemaakt.

Bij intresse of vragen kunt u contact met ons opnemen via e-mail of telefoon.

bottom of page